Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Опасни китайски скейтбордове открити в Пловдив?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:34 / 17.01.2012Коментари ()3438
© Bulfoto
Регионалната дирекция на Комисията за защита на потребителите в Пловдив временно е спряла със заповед доставянето на пазара на голямо количество китайски скейтбордове, открити в Пловдив. Това съобщи за Plovdiv24.bg Таня Димитрова, шеф на местната дирекция.

"Въпросната стока е открита в склад на търговеца-вносител. Взети са проби от тези скейтбордове и едва след обявяване на експертното заключение на българска акредитирана лаборатория бихме могли да кажем каква точно е ситуацията с тях. Де факто обаче проблемът идва от това - те нямат документи, че отговарят на българския стандарт и поради тази причина са взети проби. При проверката са открити 5697 броя, а според документацията тази фирма е внесла 6778. Разликата е или при дистрибутори, или вече е достигнала до потребителите", разясни Таня Димитрова.

Очаква се в рамките на един месец да има резултати от акредитираната лаборатория и в зависимост от това дали са доказано опасни, или не, да се спре окончателно тяхното разпространение, или то да се поднови, уточни Димитрова.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Opasni-kitaiski-skeitbordove-otkriti-v-Plovdiv-321095
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.