Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Общината мисли за построяване на приют за бездомници, но кога и как - остава неясно
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:56 / 11.01.2012Коментари ()4947
© Plovdiv24.bg
В Общината мислят за построяване на приют за бездомници, но кога и с какво ще стане това все още не е ясно, съобщи днес зам.-кметът Георги Титюков, предаде репортер на Plovdiv24.bg

"Самите просяците не искат да бъдат прибирани в специализираните за това заведения и засега справяне с проблема просто няма. Затова мислим за изграждането на нов приют и ако това стане факт в началото на 2013 г., ще е много добре", призна още зам.- кметът. 

Припомняме, че шефката на дирекция "Социално подпомагане" Надя Танева неколкократно е заявявала за Plovdiv24.bg, че няма законов механизъм, с който дирекцията, общината или полицията могат да бъдат задължени да прибират просяците.

"Затова, аз постоянно алармирам, че трябва да има приют за такива лица, където те да бъдат прибрани например за един месец. В рамките на този период следва да се изясни техният социален и здравен статут, родното им място и да се намерят евентуалните им роднини. След което следва тяхното настаняване в адекватна за тяхното състояние институция или да бъдат върнати там, откъдето са, защото повечето от просяците не са от Пловдив. Общото взето, те са "ничии" и това е проблем не само на Пловдив, а на цяла България", коментира още Танева.


(c) ПОТВ


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Obshtinata-misli-za-postroyavane-na-priyut-za-bezdomnici-no-koga-i-kak-ostava-neyasno-319364
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.