Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Английски инвеститор строи завод за преработка на риба в пловдивско село
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:02 / 29.12.2011Коментари ()7354
© Plovdiv24.bg
Снимка: Архив
Пловдивско село е на път да се пребори с безработицата, след като английски инвеститор реши да построи в селото им завод за преработка на риба. Така жителите на село Динк, 80% от които са безработни, ще могат да променят социалния си статут.

Някои от тях дори предварително са се записали на курсове, за да усвоят тънкостите в рибната промишленост. От няколко дни най-обсъжданата тема сред жителите на село Динк е построяването на английския завод.

Най-много се вълнуват безработните, защото това е надеждата им за по-добър живот. Чуждестранният инвеститор вече е декларирал, че ще наеме на работа над 100 души от село Динк.

Английската фирма е закупила 17 декара земя и в момента променя статута й, за да започне строителството. Рибата, която ще се преработва тук, ще пристига от Норвегия . След като се консервира, ще се изнася за Скандинавието и страните от Европейския съюз. Двата магазина в селото същото разчитат на завода, защото тетрадките с версии ще останат в миналото.

Иначе в Динк за първи път роми и българи се готвят заедно да посрещнат новогодишните празници в центъра на селото.

Източник: Нова Телевизия


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Angliiski-investitor-stroi-zavod-za-prerabotka-na-riba-v-plovdivsko-selo-316349
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.