Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
След новото изискване на НАП: Оборотите на бензиностанциите скочиха
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:15 / 26.12.2011Коментари ()2302
© Plovdiv24.bg
С 24 милиона лева са се увеличили оборотите на бензиностанциите само за месец. Данъчните отчитат, че след свързване на фискалните апарати с НАП при спаднало потребление приходите в бранша чувствително са нараснали.

Скочилият оборот на бензиностанциите мотивира депутатите да въведат допълнителен механизъм за контрол - електронни системи следят количествата гориво в резервоарите. И заваляха обвинения, че това се прави в услуга на големите вериги.

Собствениците на малки бензиностанции масово отказват да говорят пред медии и понякога са необяснимо агресивни.

Единствено шепа собственици на по една-две бензиноколонки от Стара Загора се престрашиха да говорят и дори излязоха на протест. Според тях за покриване на новото изискване трябва да бъдат инвестирани минимум 20 000 лева, което е непосилно за малките играчи.

Но от НАП са категорични, че компромиси няма да има. До момента, по данни на приходната агенция, не са започнали да внедряват новата система повече от половината бензиностанции у нас.

От там признават, че ако има масово запечатване на обекти, то може да се стигне до там, че цели населени места и дори региони да останат без бензиностанция.

Източник: bTV



Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Sled-novoto-iziskvane-na-NAP-Oborotite-na-benzinostanciite-skochiha-315601
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.