Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Представят алманах с видни лекари-общественици
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:58 / 07.12.2011Коментари ()1713
© Plovdiv24.bg
Утре от 15.00 часа в комплекс Филипополис, Пловдив, ул. "Съборна" 29, д-р Андрей Кехайов, дм, председател на Сдружение "Български лекар" (СБЛ) и президент на Югоизточноевропейския медицински форум (ЮЕМФ), проф. Генчо Начев, ръководител на болница "Света Екатерина", на когото ЮЕМФ тази година присъди званието "Лекар на Югоизточна Европа" и проф. Веселин Борисов, преподавател от Факултета по обществено здраве на Медицински университет София, ще представят първото издание на книгата: "Алманах лекари-общественици". За събитието са поканени видни наши лекари от няколко региона на страната, в това число народни представители, директори на болници, кметове, общински съветници, ръководители на важни административни звена и много други.

Алманахът обхваща труда и делото на медиците, посветили се освен на своята хуманна професия, на обществения и политически живот на страната - лекари, които познаваме и срещаме като политици, общественици, участници в полемики, дискусии, дебати. Хора, без компетентното мнение на които днешният ден на България, не би бил същият.

"Българският лекарски алманах" е опит да им отдадем нужното внимание и уважение и да се върнем към традицията на гилдията и към времето, когато медицинското съсловие е било неизменна част от елита на българската интелигенция.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Predstavyat-almanah-s-vidni-lekari-obshtestvenici-310855
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.