Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Има вероятност Гълъбин Боевски да бъде съден у нас
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:30 / 30.11.2011Коментари ()2089
© Bulfoto
Има вероятност Гълъбин Боевски да бъде съден у нас за намерения в него кокаин на летището в Сао Паулу. Това обясни адвокатът на спортиста Ивайло Дерменджиев.

"България и Бразилия са подписали международна конвенция за упойващите и психотропни вещества, в чийто обхват попада и кокаинът, която има първенство над местното право", обясни юристът.

Според защитника на Боевски досега конвенцията не е прилагана от Бразилия за български гражданин. В нея обаче се съдържа член, според който, ако двете държави преценят, че е в интерес на правосъдието, наказателното производство може да се прехвърли от едната държава в другата.

За да се прехвърли случаят в България, това трябва да бъде изискано от защитата на Боевски в Бразилия. "Адвокат Леандро Перейра се занимава само с мярката за неотклонение на Боевски. Водим преговори с друг бразилски адвокат, професор, който да се заеме със случая и да инициира прехвърлянето на наказателното производство от Бразилия в България", каза още Дерменджиев.

Юристът обясни още, че при такъв тип трансфер на наказателно производство трябва да има адекватно наказание в двете държави. В случая присъдата е еднаква в Бразилия и в България - затвор от 5 до 15 години. Дерменджиев обясни още, че досега в Бразилия не е проведено пълно разследване. До момента са разпитани само Боевски и двама служители от летището в Сао Паулу.

"Българският език е приоритетен и е по-добре да се води разпитът на родния му език за изясняване на истината", каза Дерменджиев и допълни, че багажът на Боевски е чекиран до София и българските власти имат отношение към пратката и целия случай.


Източник: bTV


Още по темата: общо новини по темата: 16
27.01.2023 »
27.10.2013 »
24.10.2013 »
24.10.2013 »
30.10.2012 »
08.07.2012 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница

Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Ima-veroyatnost-Gulubin-Boevski-da-bude-suden-u-nas-309120
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.