Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Дегустираме хубаво българско винце в Стария град само срещу 3 лв.
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:19 / 17.11.2011Коментари ()2996
© Plovdiv24.bg
Съветът по туризъм в партньорство с Община Пловдив, Националната лозаро-винарска камара, Асоциацията на българските винари и Европейският рицарски орден на виното за трета поредна година организират в Пловдив Дефиле на младото вино, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Идеята на организаторите е това събитие да стане традиция, чрез която да се популяризират забележителностите на Стария град в Пловдив. Това ще съживи бизнеса в целия регион, а по думите на Любозар Фратев, председател на Съвета по туризъм, именно туризмът е в състояние да изтегли най-бързо пловдивската икономика и да я върне на полагащото й се място.

Росица Кючюкова, главен секретар на Асоциацията на българските винари, сподели, че дефилето ще започне в понеделник, 21 ноември, с изложба в Етнографския музей, на която ще бъдат представени съдове за съхранение на вино. В петък, 25 ноември, ще се състои кръгла маса, предхождаща празника. На нея ще бъде изгледан филм, свързан с ритуалите по правенето на вино.

"Опитваме се да разширим продължителността на дефилето във времето и то да е разположено в един по-дълъг интервал от време, а не само два дни", каза Кючюкова.

Дефилето на младото вино ще се състои в 5 къщи в Стария град и в един пловдивски ресторант - "Българска къща" на улица "Съборна" 31. Винарските изби сами са избрали точно в кои къщи да бъдат представени продуктите им. Организаторите съобщиха още, че музикални групи ще се грижат за доброто настроение на посетителите, както и че във всяка от къщите ще има и ястия и мезета.

Откриването на дефилето е в събота, 26 ноември, на лапидариума пред Балабановата къща. Дегустациите в къщите на Стария град ще продължат до 18 ч., както и на следващия ден /неделя/ - от 10 ч. до 15 ч. Награждаването на винопроизводителите ще се състои от 15 ч. отново на лапидариума. Входният билет ще бъде на същата цена, както миналогодишната - 3 лв. Билетът важи за дегустации във всички къщи и за двата дни. С еднократен билет от 1 лв. може да се посети къща по избор.

Ето и къде точно ще можем да дегустираме неповторимото българско младо вино:

"Балабанова къща", къща "Хиндлиян", Етнографски музей, галерия "Златю Бояджиев", къща "Георгиади", както и в гореспоменатия ресторант.

Събитието се организира с медийната подкрепа на Plovdiv24.bg.

 


(c) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 12
28.11.2011 »
27.11.2011 »
27.11.2011 »
26.11.2011 »
25.11.2011 »
25.11.2011 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Degustirame-hubavo-bulgarsko-vince-v-Stariya-grad-samo-sreshtu-3-lv-305669
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.