Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Кметът открива "Дома на учителя" и паметник на Йоаким Груев
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:13 / 16.09.2011Коментари ()3622
© Plovdiv24.bg
Кметът на Пловдив Славчо Атанасов ще открие ремонтирания "Дом на учителя", който се намира в подножието на Стария град на улица "П. Р. Славейков", предаде репортер на Plovdiv24.bg. Официалната церемония по откриването на сградата, която е и паметник на културата, ще е състои в 11:00 часа. 

Припомняме, че преди два дни градоначалникът връчи ключa за единствения за момента в България "Дом на учителя". Изработеният от дърво ключ бе приет символично от Велика Янакиева, представител на гражданско сдружение "Христо Г. Данов", в което членуват учители и преподаватели от висшите учебни заведения в града, и председателя на Асоциацията на учителите пенсионери "Найден Геров" Данаил Търпоманов. 

"Изключително съм щастлив да връча ключа за новия "Дом на учителя" и пожелавам "На добър час!", развълнуван беше Атанасов. Той подари от името на Общината първите две книги за библиотеката на организацията.

Зам.-кметът по културата Петя Гогова припомни, че ремонтът на сградата е струвал на Община Пловдив 15 000 лева и е бил направен по съгласуван проект с НИПК.

Малко по-късно, в 11.30 часа, Атанасов ще открие и новия паметник на Йоаким Груев, който се намира до поликлиниката на Понеделник пазара.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Kmetut-otkriva-Doma-na-uchitelya-i-pametnik-na-Ioakim-Gruev-287810
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.