Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Разбиха престъпна група, разпространявала наркотици в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:43 / 04.08.2011Коментари ()19364
©
Акцията на антимафиотите и полицаите от ОДМВР-Пловдив срещу организирана престъпна група за трафик и разпространяване на високорискови наркотици, е проведена вчера на територията на областта.

Задържането е резултат от продължително наблюдение и съвместно разследване на служители на отдела за борба с организираната престъпност в Пловдив и криминалисти от областната дирекция срещу основните лидери на наркоразпространението в района на града.

В хода на работата е изяснено, че основните субекти от престъпното сдружение контролират мрежа от дилъри, които доминират на пазара на хероин в района.Снощи съвместен екип предприел акция за задържането им. Край Кричим, по време на сделка за голямо количество хероин, са задържани шестима - лидерът Г.К./43г./ - Кадри - с криминално досие за унищожаване на чуждо имущество, за наркотици и съден за това; и останалите - А.А. /27г./, В.Б./43г./, А.М./54г./, Н.К. /39г./ и Д.А./39г./, всичките криминално проявени за различни прояви /сред които и документни измами, опит за убийство/. При задържането те оказали съпротива.

Хероинът е открит при претърсването на три автомобила, управлявани от тях. Иззети са разфасовки с минимално количество - мостри от чистото вещество, елекронни везни, както и половин килограм хероин.

Изяснена е схемата, по която работел групата. Хероин с висока чистота е трафикиран в България, след което е смесван с различни разрешени от закона вещества и разфасован на малки дози за разпространяване в пловдивския регион. Така половин килограм хероин, разпределен в дози за пазара на дребно, би бил продаден за около 90 хил лв.

Работата по случая продължава, като продължава претърсването на обитаваните от членовете на групата домове и ползваните от тях всички автомобили.


Още по темата: общо новини по темата: 2
04.08.2011 »
04.08.2011 »

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Razbiha-prestupna-grupa-razprostranyavala-narkotici-v-Plovdiv-276331
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.