Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
България предаде на италианските власти 13 души, задържани при "Шок"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:58 / 29.07.2011Коментари ()3710
©
Предадохме на италианските власти първата група от задържаните в рамките на проведената международна операция "Шок", свързана с противодействието на измами с разплащателни карти. Групата е от 13 души - част от тези, за които съдът се е произнесъл да бъде изпълнено искането за екстрадиция на основание на Европейска заповед за арест. Предаването им е координирано от Върховната касационна прокуратура и бе реализирано от служители на Дирекция "МОС", ГДГП, ГД "Охрана на съдебната власт" към Министерството на правосъдието и Националната следствена служба.

Групата пътува с италиански военен самолет. В нея има задържани в рамките на операцията на територията на Варна, Шумен, София, Пловдив и Кюстендил. Заедно със задържаните изпращаме и веществени доказателства, събрани от разследващите органи в България, които да подпомогнат работата по случая.
 
Припомняме, че операция "Шок" стартира на 6 юли т.г. сутринта на територията на столицата, Кюстендил,в Пловдив, Пазарджик, Габрово, Стара Загора, Шумен, Варна и Бургас, когато бяха задържани 45 души. Тя бе реализирана съвместно с евроатлантическите ни партньори Европол и Сикрет Сървис и се проведе под ръководството на Върховна касационна прокуратура, в координация с Европол и със съдействието на Сикрет Сървис.

За постигнатите резултати в операцията България получи високите оценки на посланика на САЩ у нас Н.Пр. Джеймс Уорлик. По думите му "Международното сътрудничество и съвместните разследващи действия, демонстрирани по време на операция "Шок", доведоха да разбиването на една изключително крупна криминална организация". "Партньорството между Европол, европейските служби и Сикрет сървис на САЩ изпрати едно категорично послание към организираната престъпност в рамките на операция "Шок", заяви и Михаел Раушенбах, началник на Департамента за противодействие на измамите с разплащателни средства.

По предварителна оценка нанесените от престъпната група щети се изчисляват на над 15 милиона евро.


Още по темата: общо новини по темата: 23
16.01.2013 »
25.08.2011 »
02.08.2011 »
29.07.2011 »
25.07.2011 »
22.07.2011 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница

Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Bulgariya-predade-na-italianskite-vlasti-13-dushi-zadurzhani-pri-Shok-274683
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.