Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Общината: Пловдив възстановен за няколко часа след пороя
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:15 / 18.07.2011Коментари ()6852
Градът е напълно възстановен след силната буря снощи, обобщи тази сутрин кметът Славчо Атанасов.

След почти десетчасова работа на екипи на пожарната, ГЗ, ВиК и ЕВН залетите улици са отводнени, падналите клони са разчистени, а прекъснатото от силния вятър на места електричество е възстановено.

Според Градоначалника наводнението е било практически неизбежно, заради огромния порой, изсипал тонове вода, които улчните шахти не са били в състояние да поемат. С адекватната си намеса аварийните служби, които той пряко е ръководил почти цялата нощ обаче е прочистена водосборната инфраструктура и водата се е оттекла в канализацията.

Големият проблем на Пловдив е липсата на Южен обходен колектор, който да отвежда буйните води при подобни порои, обясни кметът, изтъквайки, че забавянето на тази реализация се дължи на политически противоречия макар и за такъв важен инфраструктурен проект.

В късния следобед вчера, около 17 часа над града се изля пороен дъжд и ураганен вятър, който изпочупи клоните на много дървета, запушени бяха шахти, което предизвика образуването на огромни "заливи" по улиците и дори по големите булеварди.

Температурата падна с 10 градуса за час, за кратко се изсипа и едра градушка.

От аварийните служби тази сутрин обаче неочаквано отказаха информация за настоящото състояние в града, с обяснението, че обобщение ще направи по-късно през деня пресцентъра на полицията.

Според прогнозата, днес времето ще бъде предимно слънчево и отново горещо, с максимални температури между 31 и 36 градуса.

Източник: радио Пловдив



Още по темата: общо новини по темата: 2
18.07.2011 »
17.07.2011 »

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Obshtinata-Plovdiv-vuzstanoven-za-nyakolko-chasa-sled-poroya-271713
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.