Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Подобрява се състоянието на заболелите след хранителното отравяне в Розино
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:03 / 13.06.2011Коментари ()1564
© Impact Press Group
Пациентите, приети в болница след хрaнителното отравяне в Розино се възстановяват, каза д-р Ваня Манчева, директор на Регионалната здравна инспекция в Пловдив. Тя уточни, че последствията от интоксикацията са овладяни и случаят може да се определи като бързопреходно заболяване. Още в събота вечерта всички пострадали са транспортирани с линейки до лечебните заведения в Карлово и Пловдив, предприети са необходимите мерки за адекватно лечение и голяма част от болните са се възстановили след броени часове. Проби от пациентите са пуснати за изследване още вчера, резулататите се очаква да станат ясни днес или утре. 

Като неграмотност, а не като липса на хигиена д-р Манчева определи случая в къщата на ромското семейство, където домакинята е оставила кайма на открито доста време преди да бъде извършена нейната термична обработка. Според директорът на Здравната инспекция в Пловдив не може да се твърди, че само при ромите нивото на хигиена е ниско, тъй като има и много показателни случаи за липса на хигиена и при българските семейства. По думите на Манчева въпросът за здравното възпитание на подрастващите и формирането на здравна култура е проблем на целия народ.

Източник: Радио "Фокус"


Още по темата: общо новини по темата: 3
13.06.2011 »
12.06.2011 »
12.06.2011 »

Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Podobryava-se-sustoyanieto-na-zabolelite-sled-hranitelnoto-otravyane-v-Rozino-262081
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.