Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Започна ремонтът на два пешеходни подлеза в район "Северен"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:32 / 11.06.2011Коментари ()3687
©
В район "Северен" е в ход ремонтът на двата пешеходни подлеза на булевард "България". След реконструкцията на пътната артерия, движението по нея е много интензивно, а подлезите не са ремонтирани поне от 20-25 години, съобщи кметът на район "Северен" д-р Ина Филипова.

Съоръженията са с мраморно и варовъчно покритие, което е много чупливо и нетрайно като материал. За това се налага изцяло да бъдат подменени стълбите от източната страна на единия от подлезите. Освен стълбите и в двете съоръжения напълно ще бъде ремонтирано осветлението, ще бъдат поставени и парапети за улеснение на гражданите, допълни още д-р Ина Филипова. Двата подлеза по булевард "България" - и този до кметството, и този до СОУ "П. Яворов", се използват от много от учениците и гражданите.

Ремонтът се извършва със средства от временните преместваеми съоръжения, които остават в бюджета на района. За "Северен" те са в рамките на 100 000 лева и са единствените пари, които останаха на разположение на района, коментира кметът д-р Ина Филипова.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Zapochna-remontut-na-dva-peshehodni-podleza-v-raion-Severen-261769
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.