Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Славчо Атанасов посрещна посланика на Испания у нас
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:45 / 17.05.2011Коментари ()1424
© Plovdiv24.bg
Днес, в 11.30 ч. кметът Славчо Атанасов прие в кабинета си посланика на Испания у нас Н. Пр. Рафаел Мендивил, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Н.Пр. беше придружен от съветника си по въпросите на образованието г-жа Селия Арана. 

Градоначалникът на Пловдив подари на Рафаел Мендивил албумът на града, както и реплика от известното Панагюрско съровище. От своя страна, испанския посланик върна жеста с албум на Испания.

Кметът благодари за подаръка и уточни, че въпреки невъзможноста досега да посети Испания, той е очарован от страната, благодарение на това, което е слушал и чел за нея. Славчо Атанасов не пропусна да отбележи любимите си испански майстори на словото и техни изключително известни творби.

По време на срещата си, кметът и Н.Пр. не пропуснаха да отбележат името на световно известния пловдивчанин Христо Стоичков, чиято слава в Пиренейския полуостров е огромна.

Стана ясно, че посланикът на Испания е фен на "Реал Мадрид", но въпреки това не отрече гениалността на пловдивския футболист и го нарече "Велик футболист". Кметът Атанасов пък уточни, че е личен приятел със Стоичков и това го радва изключително много. 

Н. Пр. Рафаел Мендивил е бил посланик и в Полша, както и генерален консул на Испания в Бордо и Франкфурт. Той е командор и офицер на 9 ордена на различни държави.



Кметът на Пловдив с испанския посланик в Пловдив


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Slavcho-Atanasov-posreshtna-poslanika-na-Ispaniya-u-nas-255151
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.