Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
76 евро на хектар е субсидията за опазване на почвите и водите от нитрати от земеделски източници
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:45 / 14.04.2011Коментари ()888
©
До 76 евро субсидия на хектар могат да получат земеделските стопани, които опазват почвите и водите от нитрати от земеделски източници.

Помощите се изплащат годишно на кандидати по Мярка 214 "Агроекологични плащания" от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2007-2013 г. Документи ще се приемат до 15 май в областните дирекции на ДФЗ-РА.
За да получат компенсаторното плащане, земеделските стопани трябва да са регистрирани в Интегрираната система за администриране и контрол (ИСАК) и да притежават минимум 0,5 хектара собствена или наета земя. Те трябва изпълняват 5 годишен план за поне четириполно сеитбообръщение и управление на хранителните вещества, подготвен с помощта на дипломиран агроном. От тях също задължително се изисква да спазват условията за поддържане на земята в добро земеделско и екологично състояние на територията на цялото стопанство, регламентирано със Заповед на Министъра на земеделието и храните. Стопаните трябва да поддържат растителна покривка през зимата на минимум 50% от цялата земеделска площ и да не разорават почвите преди 1-ви април.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/76-evro-na-hektar-e-subsidiyata-za-opazvane-na-pochvite-i-vodite-ot-nitrati-ot-zemedelski-iztochnici-246630
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.