Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Пчеларите също могат да кандидатстват за агроекологични плащания
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:45 / 13.04.2011Коментари ()1069
©
По 11.50 евро на пчелно семейство годишно като компенсация могат да получат пчеларите, ако кандидатстват по Мярка 214 "Агроекологични плащания" от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2007-2013 г. Документи се подават от 1 март до 15 май 2011 г. в областните дирекции на ДФЗ-РА.

За да бъдат одобрени за подпомагане земеделските стопани трябва да отглеждат най-малко 20 броя пчелини. Задължително е всички пчелни семейства в стопанството да се отглеждат по метода на биологичното производство.

При подаване на заявлението за кандидатстване стопаните трябва да представят договор с контролиращо лице за контрол и сертификация на биологичното производство, сключен преди 31 декември на предходната година. Списък с контактите на контролните органи може да бъде открит на интернет страницата на Министерство на земеделието и храните в рубриката "Биологично земеделие".

Важно условие за включване в мярката е пчеларите да притежават копие от удостоверение за регистрация или пререгистрация по образец, одобрен със Заповед на генералния директор на Националната ветеринарномедицинска служба (НВМС).


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Pchelarite-sushto-mogat-da-kandidatstvat-za-agroekologichni-plashtaniya-246302
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.