Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Отбори от седем европейски държави ще се състезават по изпълнение на проект
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:17 / 11.04.2011Коментари ()2241
© Plovdiv24.bg
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "Св. Софроний Врачански":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
От 7 до 11 април 2011 г. в СОУ "Свети Софроний Врачански" ще пребивават представители на Румъния, Унгария, Гърция, Италия, Испания и Германия - общо 90 ученици и ръководители. Те гостуват на приятелите си от Пловдивското училище по спечелен от тракийци Проект Games and learning in Europe - (G.A.L.E.), Секторна програма "Коменски". Отборите на седемте европейски държави ще се състезават за изпълнение на проекта, който предвижда всеки от тях да създаде игра, в която да играят всички. Идеята е чрез игрите младите хора да се опознават и по този начин да се сближават като европейци. Финансирането на проекта е на основание сключен договор № LLP-2009-COM-MP-113 с Националната агенция на ЕК по Програмата "Учене през целия живот", съобщи директорът на тракийското училище г-н Пенко Рисков.
В събота на 9 април групите ще имат екскурзия до София, а в неделя 10 април ще посетят Асеновата крепост и ще имат барбекю.

На 11 април, понеделник, от 9.00 часа започва финалната демонстрация на играта. Около 12.00 часа на отборите ще бъдат връчени сертификати за участие в проекта от кмета на "Тракия" Гиньо Матев. Още при пристигането на чуждестранните гости, кметът осигури за всеки от участниците карта на Пловдив, а за ръководителите на групите - Пътеводител за туристическите обекти на древния град под тепетата.

След това всеки отбор ще представи страната си с характерни песни и танци.


Тракийско училище събра европейци


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Otbori-ot-sedem-evropeiski-durzhavi-shte-se-sustezavat-po-izpulnenie-na-proekt-245548
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.