Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Фалшива такси-стоянка в "Тракия" пречи на движението и е предпоставка за ПТП
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:45 / 23.02.2011Коментари ()4370
© Plovdiv24.bg
Такситата, паркирали на стоянката до Пощата в ЖК"Тракия"  пречат на автомобилите, които се престрояват за десен завой, за това алармира читател на Plovdiv24.bg.

Репортерската проверка установи на място, че въпросната такси-стоянка се намира на около 20-30 метра от светофара и е наистина предпоставка за евентуални ПТП. 

Свързахме се с кмета на район "Тракия" Гиньо Матев за яснота по случая. Направената от него проверка установи, че знакът, указващ, че тук се намира место-стоянка е сложен неправомерно от неизвестно лице. За поставянето на табелата няма разрешение от районната администрация, както и от КАТ. 

"Разпоредил съм този знак да се махне, тъй като е незаконен. Шофьорите са предупредени, че на това място няма такси-стоянка", разясни Гиньо Матев.

От разговорът ни с кмета на района стана ясно, че в проектите за место стоянки в "Тракия" не е предвидена такава до светофара на Пощата. Матев поясни още, че ако превозвачите настояват за обособяване на место стоянка, то трябва проектът да бъде одобрен от КАТ, а при самата му реализация "да се направи нещо като"джоб", т.е. такситата да спират така, че да не пречат на движението", категоричен бе Матев.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Falshiva-taksi-stoyanka-v-Trakiya-prechi-na-dvizhenieto-i-e-predpostavka-za-PTP-232341
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.