Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
В Спортното училище, за да ядеш повече безплатно, трябва да си "олимпиец"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:15 / 16.01.2011Коментари ()5774
©
Бивши и настоящи ученици от
СУ "Васил Левски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
"Няма никаква разлика в качеството и количеството на храната в стола на училището", категорична бе директорката на Спортното училище в Пловдив Виолета Малева пред репортер на Plovdiv24.bg

Поводът да се чуем с нея бе оплакване от наш читател, чието дете е ученик в същото училище. Читателят ни пише, че децата в Спортното получават различна храна и се делят на олимпийци и обикновени спортисти. Вижте как отговори Виолета Малева на нашия репортер:

Г-жа Малева, как ще коментирате сигналите в нашия сайт за разликата в количеството и качеството на храната в стола на Спортното училище. Вашият коментар като директор?

При нас разлика в храната на децата няма: нито в качеството, нито в количеството. Всички деца ядат първо, второ и трето. Еднакво се сипва на всички.

Важи ли това и за децата от олимпийската паралелка, защото сигналът при нас е, че на тези деца се дава повече за ядене, отколкото на другите?

Нищо в повече. Първо, второ и трето, което се полага по калкулация на всяко дете, учениците получават еднакво.

Г-жо Малева, ще задам въпроса по друг начин. Получават ли нещо допълнително децата от тази паралелка?

В олимпийската паралелка по съвсем друго направление има допълнително сок или шоколад, или вода и т.н. Но това допълнително не ощетява никого, не е взето от другите деца.

А защо се налага на олимпийците да има в повече?

Те са олимпийско звено и трябва да са пример за всички. Всяко едно дете, което стигне и покаже тези резултати, ще получи същото. Така е навсякъде по света. Но повтарям, това не ощетява останалите деца.

Искате да кажете, че всички получават еднакво, но децата от олимпийската паралелка получават бонус, защото те постигат по-големи резултати. Така ли?

Точно така, това трябва да е стимул на всяко едно дете.

Г-жо Малева, ако някое от дете от "обикновените", неолимпийски паралелки си поиска допълнително, ще получи ли сок вода или шоколад: това, което давате на олимпийците?

Да, може да си го закупи.

Г-жо Малева, но как така! Защо да си го закупи? 

Защото това е стимул за другите. Ние направихме специално откриване, на което беше поканена и преса и т.н. и всичко беше обяснено. Има хора при мен, не мога дълго да се обяснявам. Това са нещата.

Екипът на Plovdiv24.bg оставя коментарите на вас.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/V-Sportnoto-uchilishte-za-da-yadesh-poveche-bezplatno-tryabva-da-si-olimpiec-221854
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.