Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Инициативата “Деца помагат на деца" събра над 3700 лева
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:12 / 27.12.2010Коментари ()1638
Над 3700 лв. се събраха от благотворителна акция за спасяването на млад живот с подкрепата на омбудсмана на Пловдив Юлия Юрдекова.

Ани Тодорова е само на двадесет и една години и страда от агресивен тумор на глезена. Ани се нуждае от спешна операция и лечение във Франция. За това са необходими значителни средства, които са непосилни за нейното семейство. 

На 24 декември петстотин млади доброволци се превърнаха в живи стативи, като се подредиха в две редици на Главната улица в Пловдив. Те продаваха детски рисунки, дарени от Народно читалище "Европа". Всяка картина се продаваше на минимална цена, която всеки човек можеше да отдели. Продадените картини са над 100, а много хора даряваха каквото имаха в касите за Ани.

Над 3700 лева се събраха с помощта на доброволците. Парите бяха дарени на майката на Ани, която бе изключително щастлива от факта, че толкова млади хора помогнаха на дъщеря й да сбъдне мечтата си отново да ходи и да може да танцува.

Пловдивският владика дядо Николай също дойде да подкрепи Ани, като той и неговите придружители купиха няколко картини.

Инициативите продължават, защото лечението на Ани изисква още доста средства. Затова останалите картини ще бъдат също продавани.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Iniciativata-Deca-pomagat-na-deca-subra-nad-3700-leva-217570
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.