Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
С 1000 лв. глобяват кмета за всяко бездомно куче
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:25 / 25.12.2010Коментари ()3850
© Plovdiv24.bg
По 1000 лв. ще глобяват кмета за всяко скитащо по улиците бездомно куче според влизащите от Нова година законови промени, при повторно нарушение глобата се удвоява.

"Според досегашните изисквания, след като уловим, обезпаразитим и кастрираме уличното куче, трябваше да го върнем на същото място. Вече ще сме длъжни да му осигурим приют с добри условия и да се грижим за него до края на живота  му", обясни главният еколог Христо Минков за Plovdiv24.bg.

Бъдещият приют ще бъде изграден върху около 9 дка на Ягодовско шосе - на мястото на някогашния свинарник. Теренът беше отстъпен от МВР, но общината все още не е получила документ за собственост. Стане ли това, веднага ще бъде обявен конкурс за проект. Има подробно разработено техническо задание, което би улеснило задачата.

Около 700 улични кучета има в момента в Пловдив. За тях ще строят специални климатизирани къщички с мокро и сухо помещение, ще им бъде осигурена паркова среда. От общината замислят и отделение за котки, тъй като те са двайсетина пъти по-многобройни от кучетата. 


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/S-1000-lv-globyavat-kmeta-za-vsyako-bezdomno-kuche-217223
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.