Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Официално: ГЕРБ и ПП-ДБ не са се разбрали, има риск да се върне мандатът и да отидем на избори!
©
Преговорите между ПП-ДБ и ГЕРБ са се провалили, което означава, че официално отиваме на парламентарни избори. Това стана ясно преди минути по време на извънреден брифинг на преговарящия екип на ГЕРБ, предаде репортер на "Фокус".

По думите на Мария Габриел ГЕРБ настояват да са равнопоставени в кабинета. Деница Сачева каза, че по време на преговорите постоянно е имало упреци към тяхната партия.

"За нас подобно поведение е неприемливо", категорична бе Сачева.

"Имаме фундаментални различия по отношение на това ГЕРБ да бъде приет като равнопоставен партньор. Ще върна празен мандат на президента. Днес предложихме да бъде гласуван съставът на сегашното правителство само с ротация на премиера и вицепремиера". Това заяви вицепремиерът и външен министър в оставка Мария Габриел.

От своя страна, Деница Сачева допълни, че ГЕРБ-СДС няма да бъде "гумен печат" на реформи, в които няма да участва.

"Разбрахме, че ПП-ДБ не са готови да поделят властта, искат да я притежават цялата, на всяка цена. Ако няма да споделят отговорност с нас, нека си намерят друг партньор. За нас е изключителен компромис да говорим, че Асен Василев може да остане в кабинета, а в същото време да получим споразумение, че няма да има ярки политически лица в кабинета. Дайте да се разберем Асен Василев ярко политическо лице ли е. Ако до 12 ч. ПП-ДБ имат желание да споделят властта, а не да я държат само за себе си, тогава можем да говорим. Иначе връщаме мандата и правителство с 2 мандат няма да има", посочи тя.


Още по темата: общо новини по темата: 942
08.04.2024 »
07.04.2024 »
07.04.2024 »
05.04.2024 »
05.04.2024 »
04.04.2024 »
предишна страница [ 1/157 ] следващата страница

Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Oficialno-GERB-i-PP-DB-ne-sa-se-razbrali-ima-risk-da-se-vurne-mandatut-i-da-otidem-na-izbori-2043575
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.