Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Строители ударно напредват по изграждането на най-новата улица в Пловдив
Автор: Данислава Вълкова 13:00 / 17.03.2024Коментари ()13162
И в почивните дни продължава ремонтът на най-новата улица в Пловдив - продължението на “Георги Странски" в район “Източен", видя Plovdiv24.bg. В едната част на улицата вече са положени ВиК тръбите, а големи камиони донасят баластрата, която се валира от валяците.

“Остават да се довършат 30 метра водопровод и канализация. Работата на обекта върви в срок", съобщи преди дни кметът на “Източен" Емил Русинов. 

Десетина строители от фирмата изпълнител “Драгиев и Ко" бяха на място на обекта в събота. Припомняме, че първата копка беше направена преди почти месец. 

Строителството на улицата е разделено на два етапа и ще има излаз към бул. “Санкт Петербург". Първият е от ул. “Архимандрит Евтимий" до ул. “Тодор Гатев", който трябва да е готов в края на месец май. Дължината на пътната отсечка ще е 200 метра, а ширината - 7 метра. 

От двете страни ще има нови тротоари, широки 1,5 метра, ще бъде поставено ново улично осветление, ще бъдат обособени и паркоместа - 36 на брой откъм ул. “Архимандрит Евтимий" и 15 откъм улица “Тодор Гатев". Предвидено е и озеленяване с дървета. Въпросният първи етап е на стойност 1,3 млн. лева.

По думите на районния кмет, след като той приключи и новопостроеният участък се отвори за движение, ще стартира вторият етап на проекта. Той ще засегне пътя покрай мола -  от ул. “Генерал Радко Димитриев" до ул. “Архимандрит Евтимий". Строителите вече се подготвят за този етап, тъй като са поставили табели, които указват обход и затваряне на участъка.

Във въпросния втори етап ще бъде премахнат кантарът за камиони покрай военното поделение, освен нов асфалт, от двете страни ще бъдат обособени тротоари, които в момента са широки едва 60 см и едва и един пешеходец преминава, а осветителните стълбове пречат за преминаване на майките с детски колички. 

Ще бъде поставено ново улично осветление, каквото в момента липсва. 

За изграждане на най-новата улица беше необходимо прехвърляне на два имота от военните от държавата на Община Пловдив. По този начин ще се отпуши трафикът покрай една от най-посещаваните от пловдивчани и гости на града търговски зони, където са съсредоточени и много обекти за продажба на  черна и бяла техника, мебели, хранителен магазин от голяма търговска верига и мол. 

Цялата стойност на проекта и двата етапа на изграждането на новата инфраструктура, с паркоместата, осветлението и озеленяването е на стойност 3,2 милиона лева.



Още по темата: общо новини по темата: 18
31.05.2024 »
07.05.2024 »
04.05.2024 »
03.05.2024 »
02.05.2024 »
28.04.2024 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Stroiteli-udarno-napredvat-po-izgrazhdaneto-na-nai-novata-ulica-v-Plovdiv-2043163
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.