Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Фирма на Георги Цанков ще храни децата в две пловдивски училища
Автор: Диана Бикова 17:28 / 02.03.2024Коментари ()2538
©
Пловдивските общински съветници решаваха на сесията в четвъртък коя фирма да обслужва училищните столове в ОУ "Райна Княгиня" и СУ "Паисий Хилендарски". Темата е с продължение от предходни заседания на Общинския съвет, когато не беше дадено разрешение на директорите да сключат договори с фирмата на бившия председател на ОбС - Родопи Георги Цанков, която е победител в конкурсите, предава Plovdiv24.bg.

Днес председателят на ОбС Атанас Узунов обяви, че е постъпило уведомление от "Фууд деливъри експрес", че има постановление на прокуратурата за отказ да се образува досъдебно производство срещу фирмата. Припомняме, че компанията беше разследвана след сигнали за некачествени хранителни продукти. 

Фирмата на Георги Цанков "Фууд деливъри експрес" е обявена за победител за училищните столове и на основното, и на средното училище. От групите на "Браво, Пловдив" и ИТН официално заявиха, че няма да подкрепят предложенията. 

В крайна сметка и двете точки бяха прегласувани. При преброяването се оказа, че  подписването на договор за стола на ОУ "Райна Княгиня" събра 23 гласа "за", един "против" и 25 "въздържал се". След кратко прекъсване за уточняване на позициите последва гласуването за СУ "Паисий Хилендарски". Първоначално "за" гласуваха 25 съветници, "против" бяха 2, "въздържал се" - 21, а при прегласуването гласовете станаха съответно 26 - 2 - 21 и предложението беше прието.

Георги Цанков e бивш председател на Общинския съвет в "Родопи", сега съветник там. На местните избори бе кандидата за кмет от от дясноцентристка коалиция с участието на Обединени земеделци, БЗНС, ВМРО, РБ и гражданско сдружение ФОРОР, но не бе избран.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Firma-na-Georgi-Cankov-shte-hrani-decata-v-dve-plovdivski-uchilishta-2023274
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.