Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Съдия по дело на Тръмп получи плик с бял прах
Автор: ИА Фокус 22:33 / 28.02.2024Коментари ()1566
©
Съдия Артър Енгорон, който постанови решение за 355 млн. долара срещу предишния президент Доналд Тръмп по делото му за гражданска измама, е получил в сряда плик с бял прах, което е предизвикало спешна реакция в сградата на съда в Ню Йорк, потвърди пред NBC News източник, пряко запознат с инцидента.

Съдията и служителите му не са били изложени на въздействието на веществото - пощата му се проверява предварително всеки ден и е била прихваната, преди да стигне до него, е заявил източникът. Според полицейското управление на Ню Йорк съдебен служител е отворил писмото и прахът е изпаднал, като е изложил служителя и друг съдебен служител на въздействието на веществото, е посочил източникът. Пожарната служба на Ню Йорк твърди, че двамата са отказали всякаква медицинска помощ. 

Заплахата далеч не е първата срещу съдията. Миналия месец полицията в Лонг Айлънд се отзова на бомбена заплаха в дома му, часове преди да започнат заключителните аргументи по делото "Тръмп".

След като процесът започна миналата година, служителите заявиха в съдебно досие, че съдията и неговият служител са били засегнати от "поток" от заплахи, след като Тръмп многократно ги е критикувал в социалните медии, включително много, които правоприлагащите органи са сметнали за "достоверни".

Тези заплахи накараха служителите на съда да работят с "ФБР и Вътрешна сигурност, за да разработят подходящи мерки за сигурност, които да бъдат приложени с цел защита на съдията, персонала на кантората му и тясно свързаните около него лица, включително семейството му", се посочва в документацията по делото.

Адвокатите на Тръмп заявиха, че той не носи отговорност за действията на своите привърженици.


Още по темата: общо новини по темата: 34
15.05.2024 »
26.04.2024 »
19.04.2024 »
19.04.2024 »
25.03.2024 »
13.03.2024 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница

Още новини от Международни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/mejdunarodni/Sudiya-po-delo-na-Trump-poluchi-plik-s-byal-prah-2022237
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.