Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Съветниците гласуваха положително за дигите на Марица
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:26 / 20.10.2010Коментари ()4306
© Plovdiv24.bg
След разгорели се бурни дебати, в които някои съветници завъртяха позицията си на 180 градуса, днешната общинска сесия даде зелена улица на проекта срещу наводненията - всички гласуваха положително, само тримата от "Атака" се "въздържаха", предаде репортер на Plovdiv24.bg.

За трети път съветниците гласуваха едно и също нещо. Извънредната сесия беше пак заради него. Отново пълна подкрепа изрази Даниела Желязкова, която като кмет на "Северен" през 2005 г. цяло денонощие в ужасния 6-и август, когато стана последното голямо наводнение, е бдяла на северния бряг на реката в опити да спре с чували пясък водите.

"Поискахме помощ от тогавашното Министерство на извънредните ситуации. Емел Етем отговори кратко, пестеливо и нагло: "В Пловдив не е имало бедствие, няма пари." Изсипали сме бетонни късове, но те могат да поддадат. Проектът е много важен за сигурността на пловдивчани", убеждаваше съветничката.

Ангел Петров контрира, че този проект се препокривал с онзи другия за почистването на коритото, за който се чакат парите от софийския боклук. Желязкова му заобяснява, че едно е да сечеш дървета и да изгребваш наноси от коритото на реката, а съвсем друго е да строиш диги и бентове.

"Откакто съм съветник, милиони изтекоха по Марица, а някои потънаха в пясъците. Няма да променим позицията си, ще гласуваме "въздържал се" и този път", зарече се Николай Радев от името на "Коалиция за Пловдив".

Доцент Павлина Кацарова за първи път каза "браво" на управляващите в лицето на Александър Долев, защото най-сетне се били напънали да направят европроект.

"Рибата в морето, ние слагаме тигана. Я спечелим, я не спечелим, поне да опитаме", отбеляза Сузана Николова.

Сред многото политически приказки, съпътстващи конкретните изказвания по адрес на проекта, съветници отляво и отдясно за пореден път се върнаха към началото на мандата, кой кога и как управлявал, по едно време кметът се хвана за главата и не издържа: "Колеги, опомнете се най-накрая - става дума за дигите на Марица, а не коя политическа сила е по-велика".

Славчо Атанасов дори по едно време напусна, а зад гърба му - след многото разправии, почти неусетно, тихо и бързо, общинските съветници почти вкупом гласуваха "за".


Общинарите гласуваха положително за дигите на Марица


Още по темата: общо новини по темата: 36
22.02.2016 »
29.12.2014 »
03.06.2011 »
05.05.2011 »
05.05.2011 »
04.05.2011 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Suvetnicite-glasuvaha-polozhitelno-za-digite-na-Marica-200290
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.