Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Ученик от Перущица направи уникален макет на Дановото училище
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:13 / 13.02.2024Коментари ()2932
Ученик от ОУ "Петър Бонев“ в Перущица взе участие в XIII Национален ученически конкурс "Българските архитектурни паметници в макети“ във Варна, съобщиха от ТИЦ-Перущица

Конкурсът е част от календара на МОН за изяви по интереси на деца и ученици.

Темата на конкурса е "Възрожденската къща“. Макетът трябва да пресъздава съществуващ обект. Творбата трябва да бъде съпътствана с информация за сградата и снимка.

Йордан Николаев Налбантов, ученик от 6 а клас на ОУ "П. Бонев“, реши да участва в конкурса, за да популяризира любимата възрожденска къща на гражданите на Перущица, "Дановото училище“, което в архитектурен стил принадлежи към пловдивския симетричен дом. Богатата някога Перущица е загубила белеещите се двукатни къщи в пожарищата на Април 1876 г.

Оцелялото "Даново училище“ днес е любимо място за събиране на граждани и гости на града. Всички деца на Перущица са израснали край тази сграда и днес търсят начин да разкажат нейната история чрез съвременни методи на знание и изкуство.

Йордан Налбантов изработи макета от природни материали, придавайки му достоверност и привлекателност. Трудът му продължи около месец. Вложи много старание и амбиция. Резултатите ще бъдат обявени на 3 март 2024 г.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Uchenik-ot-Perushtica-napravi-unikalen-maket-na-Danovoto-uchilishte-2002113
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.