Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Испанският посланик: Пловдив е един от най-важните градове в България
Автор: Цвети Тончева 19:29 / 10.02.2024Коментари ()4712
© Plovdiv24.bg
Посланикът на Кралство Испания у нас Алехандро Поланко съобщи в интервю за "Фокус", че в момента се работи по възстановяване на въздушните връзки между България и Испания, които са били нарушени по време на пандемията.

"В момента сме се концентрирали повече в трафика със София. И София в момента е свързана директно с Мадрид, Валенсия, Барселона и Малага, но искаме да разширим тези връзки", каза Поланко.

Той заяви още, че е възможно в бъдеще да има и авиолиния от някой испански град до Пловдив.

"Не е изключено в бъдеще да има директна връзка и между Пловдив и някой испански град, поне по време на туристическия сезон. Но все още не сме стигнали до там. В момента и двете министерства – испанското и българското, работим и сме се съсредоточили върху това да възстановим туристическите обеми в двете посоки и се надяваме това да се случи в следващите месеци.

В момента, в който това търсене бъде налично, което се надяваме да стане скоро, се надявам да можем да организираме и такова нещо", заяви посланикът.

Поланко каза още, че през последните пет години е имал множество поводи да посети Пловдив и е участвал в множество музикални и културни събития.

"Разбира се, Пловдив от икономическа гледна точка е един от най-важните градове в България, но културният и туристически елемент в него са изключително важни Имате историческо богатство, което е от изключителна стойност - от неолитната епоха, минавайки през римски времена, стигайки до съвремието.

Посещението в Пловдив винаги е едно изключително изживяване. Освен това, независимо от близостта с планината, Пловдив се радва на един изключителен климат, който прави за туриста едно изключително приятно посещение. И в този смисъл, за всеки европейски турист или турист от неевропейска държава, посещението в Пловдив е задължителен елемент от обиколката на България", добави Алехандро Поланко.



Още по темата: общо новини по темата: 473
19.05.2024 »
04.05.2024 »
26.04.2024 »
24.04.2024 »
17.04.2024 »
14.04.2024 »
предишна страница [ 1/79 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Ispanskiyat-poslanik-Plovdiv-e-edin-ot-nai-vazhnite-gradove-v-Bulgariya-1997966
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.