Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Още има екипи на пожарната при изгорелия Мулдавски манастир
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:34 / 04.10.2010Коментари ()4611
©
Два екипа на Областна дирекция "Пожарна безопасност и спасяване" - Смолян с два противопожарни автомобила от Смолян и Чепеларе продължават да са на мястото на изгорялата част от Мулдавски манастир, каза директорът на ОД ПБС - Смолян, комисар Красимир Шотаров. Той обясни, че екипите от Смолян и Чепеларе са тръгнали за мястото на пожара вчера след 19.00 часа и са пристигнали до манастира около 22.00 часа.

Огнеборците все още са на мястото на инцидента и помагат по довършителните дейности. Очаква се по обяд те да си тръгнат, като в следващите 24-часа дежурство ще дават огнеборците от Асеновград. Комисар Шотаров отбеляза, че при погасителните дейности няма пострадали пожарникари. Той добави, че в потушаването на пожара е било изключително сложно и трудно, тъй като няма път и достъпът до самия манастир е доста труден. Освен това сградата е много стара, на което се дължи и бързото развитие на пожара и причинените щети. "Бързата намеса и струпването на мястото на инцидента на толкова много сили и средства от Асеновград, Пловдив, Стамболийски и Смолян доведе до спасяването на останалата част от манастира, който също можеше да изгори, каза още комисар Шотаров. Според него бързата реакция на Главна дирекция "Пожарна безопасност и спасяване" в София е предотвратила изгарянето на целия комплекс и разрастването на огъня.

Комисар Шотаров отбеляза, че все по-често екипите на смолянската пожарна оказват помощ на съседни противопожарни служи, което се дължи на модерната и професионална техника и екипировка, която имат смолянските огнеборци. Тя позволява дейности при различни ситуации. Комисарят припомни, че преди два месеца екипи от Смолян са отводнявали наводнени обекти в град Съединение. Гасенето на манастира, намиращ се в крайно недостъпна планинска местност потвърждава добрата техника, готовността и професионализма на нашата пожарна. Според него можем да се радваме за това, че допринасяме като цяло за подобряване на пожарната безопасност в южната планинска част на Родопите.

Източник: Агенция "Фокус"


Още по темата: общо новини по темата: 6
14.10.2010 »
08.10.2010 »
04.10.2010 »
04.10.2010 »
04.10.2010 »
03.10.2010 »

Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Oshte-ima-ekipi-na-pozharnata-pri-izgoreliya-Muldavski-manastir-196043
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.