Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Редовни автобусни линии ще свързват летището с Пловдив, Асеновград и Хисар
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:50 / 20.09.2010Коментари ()8452
© Plovdiv24.bg
Още не е уреден редовен автобусен транспорт до летище "Пловдив", а време не остана - първите пътници от Лондон кацат на 2 ноември. Сключен е договор с таксиметрова фирма, която да вози на твърда тарифа с нормални цени, но не може и без автобуси.

"Няма как да пуснем маршрути дотам, защото летището е на територията на община "Родопи". Засега то не е включено в областната транспортна схема. Ако областната комисия реши, ще обявим конкурс. Инициативата е в ръцете на областния управител", оправда се заместник-кметът Александър Константинов.

Инициативата всъщност вече е поета от изпълнителния директор на летището Дойчин Ангелов, който преговаря с няколко транспортни фирми.

"Летището не осигурява автобусен транспорт, не можем да бъдем страна по такъв договор. Работа е на общините  Пловдив и "Родопи", но като знам как бързо вземат решения, сам започнах разговор с превозвачите, надявайки се те да измислят механизма, по който час по-скоро да се осигури редовна линия между града и летището", обясни той.

Автобуси ще тръгват в три посоки - към Пловдив, Асеновград и Хисар. Това е решено още при разговорите на областния управител Иван Тотев с кметовете преди учредяването на сдружението за развитие на летището. Областната транспортна схема ще бъде променена, а кметът на "Родопи" ще проведе конкурса за избор на превозвачи.

"Икономически неизгодно е да пускаме редовни автобуси само за една авиолиния с полети във вторник и събота. Когато станат две-три - най-вероятно в началото на следващата година, ние ще сме готови и ще направим възлагането", внесе яснота Тотев. 


Още по темата: общо новини по темата: 472
04.05.2024 »
26.04.2024 »
24.04.2024 »
17.04.2024 »
14.04.2024 »
12.04.2024 »
предишна страница [ 1/79 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Redovni-avtobusni-linii-shte-svurzvat-letishteto-s-Plovdiv-Asenovgrad-i-Hisar-192667
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.