Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Собственик на фирма за недвижими имоти в Пловдив: При панелното и по-старо строителство се отчита спад до 20%
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:44 / 05.12.2023Коментари ()31304
©
Очакваме ли скоро цените на имотите да паднат? Собственикът на фирма за недвижими имоти в Пловдив Яна Хинкова заяви пред NOVA NEWS, че ще има успокоение на пазара, що се отнася до продажбите на апартаменти.

"Това се наблюдава през третото тримесечие на тази година. Клиентите, които търсят имоти, са прецизни и се повяват с ясни и точни желания. Ориентирани са приоритетно към новото строителство. При панелното и по-старото строителство се отчита спад между 10 и 20%, както и при по-крайните квартали на града, които не са интересни за покупка", посочи тя.

Хинкова смята, че като част от световната икономика, България няма как да не бъде повлияна от икономическата ситуация в глобален мащаб и по-конкретно - от инфлационните процеси. 

"Вдигането на стойностите на недвижимите имоти е съвсем логичен процес по време на пик. Сега наблюдаваме успокоение на пазара или т.нар. "махало" -  намираме се в неговия център като пазар."

"Стойността на имота се определя от местоположението, от качеството и името на строителя. В рамките на една година има ръста от 25 % на цените на имотите."


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Sobstvenik-na-firma-za-nedvizhimi-imoti-v-Plovdiv-Pri-panelnoto-i-po-staro-stroitelstvo-se-otchita-spad-do-20-1921331
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.