Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
За пета поредна година ВМРО – НИЕ подарява патриотични букварчета
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:14 / 14.09.2010Коментари ()1547
©
В навечерието на първия учебен ден по стара своя традиция ВМРО - НИЕ подарява патриотични букварчета на първолаците. Училищата ще получат като подарък и по едно българско знаме, както и специално писмо от кмета на град Пловдив - Славчо Атанасов. През 2006 г. по негова инициатива се създава луксозното букварче, в което под всяка буква стои бележита личност или важно събитие от историята на Родината ни. То има за цел да възпитава родолюбие и единение в израстващото поколение.

Тази година първокласниците в град Пловдив са 3000, разпределени в 132 паралелки. В края на учебната година първолаците ще бъдат изпитани на традиционния изпит по родолюбие, на който ще покажат какво са научили през годината.

Букварът е с тираж 12 000 и се разпространява в много градове на България - София, Хасково, Русе, Благоевград, Монтана, Троян, Ямбол и др.

Досега патриотичното букварче е разпространено в 60 общини на България, като от него се интересуват кметове на населени места, които нямат нищо общо с ВМРО - НИЕ. Букварчета се изпращат в чужбина, като само преди няколко месеца такива получиха и в Барселона, Охайо, Лос Анжелис. Букварчето е представено и пред българите в Босилеград, Скопие, Банат и Молдова.

В момента шестте районни организации на ВМРО - НИЕ в град Пловдив раздават букварчетата в училищата.


(с) ПОТВ


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Za-peta-poredna-godina-VMRO-NIE-podaryava-patriotichni-bukvarcheta-191343
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.