Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Наплив от желаещи да управляват летище "Пловдив"
Автор: Диана Бикова 17:14 / 23.11.2023Коментари ()8864
© Plovdiv24.bg
Тодор Чонов
Министерство на транспорта и съобщенията обяви официално списъка с допуснатите кандидати в конкурса за възлагане на управлението на "Летище Пловдив" ЕАД. Процедурата за избор на двама представители на държавата и един независим член в Съвета на директорите беше стартирана в началото на ноември, предава Plovdiv24.bg.

За представители на държавата документи са подали Владимир Панайотов Зайков; Андрея Николов Андреев; Виктор Николаев Налбантов; Дойчин Генов Ангелов; Красимир Георгиев Пешев; Михаил Светославов Благомиров; Николай Йорданов Бозев; Пламен Димитров Спасов; Стефан Иванов Христозов; Тодор Димитров Шопов.

За независим член кандидатстват Владимир Панайотов Зайков; Виктор Николаев Налбантов; Дойчин Генов Ангелов; Красимир Георгиев Пешев; Николай Йорданов Бозев; Пламен Димитров Спасов; Стефан Иванов Христозов; Тодор Лилов Чонов; Тодор Димитров Шопов.

Според конкурсните условия, участниците трябва да имат висше образование, степен "магистър", по широк спектър специалности, включително педагогика, философия, политология, математика и информатика, национална сигурност. Изисква се най-малко пет години опит на ръководна длъжност и се уточнява, че за ръководен опит се приема дори опит като ръководител или заместник-ръководител или ключова роля (експерт) в проект в областта на летищната инфраструктура.

Конкурсът ще се проведе в две части: писмена и устна. 

В писмената част кандидатите представят концепция за развитие на предприятието с обем до 5 страници. Тя трябва да съдържа оценка на настоящото състояние на предприятието и конкретни и постижими цели, посока и инструменти за развитие на предприятието за период от 3 години. В концепцията си кандидатите представят и своя принос към управлението на предприятието. Концепцията на избрания кандидат става част от договора за възлагане на управлението. 

До устната част на конкурса се допускат кандидати, които са получили най-малко 20 точки. По време на интервюто ще се задават въпроси относно посоката и инструментите за развитие на предприятието, описани в концепцията на съответния кандидат. Резултатите от събеседването стават част от задълженията на избрания кандидат, уредени в договора за възлагане на управлението.


Още по темата: общо новини по темата: 473
19.05.2024 »
04.05.2024 »
26.04.2024 »
24.04.2024 »
17.04.2024 »
14.04.2024 »
предишна страница [ 1/79 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Napliv-ot-zhelaeshti-da-upravlyavat-letishte-Plovdiv-1907557
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.