Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Искат пари за ремонта на Хуманитарната гимназия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:56 / 29.08.2023Коментари ()3330
©
Групата на ГЕРБ внесе предложение в Общинският съвет, в което настоява местният парламент на Пловдив да даде съгласие да се осигурят средства в размер на 2 400 000 лв. с вкл. ДДС за финансиране на дейности на обект "Основен ремонт, консервация и реставрация, прилагане на мерки за енергийна ефективност и благоустрояване на дворното пространство на Хуманитарна гимназия "Св. Св. Кирил и Методий" - гр. Пловдив". Това съобщи председателят на групата Йордан Илиев, който днес заедно с кмета на район "Централен" Георги Стаменов и общински съветници от ГЕРБ посети обекта.

В момента, след проведена открита процедура по ЗОП, има избран изпълнител и сключен договор с "ВДХ" АД с частично осигурено финансиране.

Средствата са необходими за цялостен ремонт на покрива на сградата, подмяна на дограма и реставрация на фасадата и за цялостното завършване на строително-монтажните работи по сградата, която е обявена като недвижима културна ценност с категория "национално значение", научна област "историческа- архитектурно-строителна НКЦ".

Администрацията на "Централен", начело с районния кмет Георги Стаменов, изготвя възлагателни писма, с които ще бъдат възложени СМР, съобразно КСС по процедурата.

По план цялостният ремонт ще трае две години, ще се работи само по време на лятната ваканция, като целта е да не се създава напрежение сред учениците (около 2000 деца) и родители. По този начин фирмата-изпълнител ще завърши възложените дейности в рамките на текущата лятна ваканция.

Следва да се има предвид обстоятелството, че реализацията на одобрения проект и ползата от инвестираните средства е не само от възстановяването на единичен паметник на културата с национално значение, а и осигуряването на подходяща учебна среда, съобразена със съвременните нормативни изисквания в едно от най-големите и елитни учебни заведения на град Пловдив, подчертават общинските съветници от ГЕРБ.

Припомням, че през пролетта на 2019 година след разговори с училищните ръководства и родители по предложение на ГЕРБ бяха прехвърлени на Хуманитарната гимназия "Св. Св. Кирил и Методий“ и ОУ "Княз Александър I“ сто хиляди лева за изготвянето на проект за ремонт на сградата, в която се помещават двете учебни заведения.

Година по-рано бяха отпуснати средства за ремонти в сградата, както и за обновяването на емблематичната актова зала на ХГ "Св. Св. Кирил и Методий".


Още по темата: общо новини по темата: 47
01.05.2024 »
31.12.2023 »
27.12.2023 »
17.12.2023 »
29.09.2023 »
25.09.2023 »
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Iskat-pari-za-remonta-na-Humanitarnata-gimnaziya-1803997
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.