Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Главният прокурор нареди ревизия на прокуратурата в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:22 / 12.07.2006Коментари ()1188
Ревизия на Пловдивската апелативна прокуратура разпореди главния прокурор Борис Велчев, съобщиха от Асоциацията за евроинтеграция и права на човека.

Проверката е в отговор на отвореното писмо на председателя на Асоциацията Михаил Екимджиев относно т.н. “институционална отмъстителност” . Според адвоката неоснователно е отменяне на прекратени дела и възобновяването им, когато гражданите се опитат да заведат дело по Закона за отговорността на държавата за вреди причинени от граждани, както пред българските съдилища, какъвто е случаят с асеновградчанка, която седем години е била разследвана за престъпление по служба, така и в Старсбург пред Европейския съд по правата на човека.

Ревизията е и по предложение на председателят на пловдивската апелативна прокуратура Росен Димов в отговор на публикациите на 3 юли.

Резултатите от ревизията ще бъдат огласени публично.

Отговора на откритото писмо на Екимджиев е подписан от началника на кабинета на главния прокурор Вероника Трифонова, а входящият номер е от 5 юли 2006 година. Информацията е на Дарик радио.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Glavniyat-prokuror-naredi-reviziya-na-prokuraturata-v-Plovdiv-17738
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.