Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Десетки на протест срещу политиката, водена от Радев
Автор: Алена Соколчева 20:05 / 19.07.2023Коментари ()1405
Десетки се събраха на протест пред Президентството, за да изразят недоволството си от политиката, която води държавният глава Румен Радев, предаде репортер на “Фокус".

Със скандирания “Тук не е Москва", “Радев е позор", “Предател" и “Оставка" гражданите се обърнаха към “Дондуков" 2 и президентската институция. Поводът възмущението на събралите се са думите на Радев на събора в Рожен, когато той заяви, че Украйна настоява да води тази война, но сметката я плаща цяла Европа.

Пред камерата на “Фокус" протестиращите споделиха, че президентът трябва да е обединител на нацията, а не разединител, какъвто е Румен Радев. Те отново повдигнаха въпроса за импйичмънт на президента и то незабавен.

В същото време до фонтана пред Президентството друга група хора се събраха с искане Радев да спази Конституцията и да насрочи дата за провеждане на референдум за запазване на българския лев.

Припомняме, че депутатите отхвърлиха предложението на “Възраждане" за произвеждане на допитване до народа по темата, а държавният глава каза, че няма как да върне повторно предложението за гласуване след като народните представители категорично са заявили позицията си.



Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Desetki-na-protest-sreshtu-politikata-vodena-ot-Radev-1758888
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.