Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Канят пловдивчани на обществено обсъждане за шумовата карта
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:49 / 08.07.2010Коментари ()1863
© Plovdiv24.bg
Общественото обсъждане на Плана за действие към Стратегическата карта за шум на Пловдив ще се проведе в общината от 14 до 16 часа днес, напомня Plovdiv24.bg. Той включва мерки за управление, предотвратяване и намаляване на шума в околната среда на града.

Само три града в България - Пловдив, София и Варна имат шумови карти. Резултатите и в трите са сходни и тези стойности са очаквани за мен, заяви зам.-кметът на Пловдив по "Общинска икономика, транспорт, екология и здравеопазване" Александър Константинов. От данните, получени в резултат от разработената Стратегическа карта за шум е видно, че основен източник на шум за населението на агломерация Пловдив е автомобилният трафик. Такива бяха и очакванията ни в процеса на разработката, допълни той.

Целта на изработване на Стратегическа шумова карта е определянето на степента на шумовото натоварване в околната среда чрез измерване, оценка и картотекиране на шумовите нива в околната среда. За изготвяне на шумовата характеристика на град Пловдив са включени данни от дългогодишни наблюдения на шума, които се провеждат от РИОКОЗ - Пловдив.

Докладчик по Плана за действие към Стратегическата карта е главният еколог на общината Христо Минков. Материалът ще бъде представен с мултимедийна презентация. По същността на проекта ще докладва авторът му Борис Михайлов. В обсъждането ще вземат участие главният архитект и главният инженер на общината, представители на РИОКОЗ и РИОСВ, на общинските предприятия "Градини и паркове", "Сигма", на обществени организации, сдружения, физически и юридически лица и други заинтересовани страни.

Създадената стратегическа шумова карта позволява акустичното планиране чрез разработването на плановете за действие с цел предотвратяване и намаляване на шума в околната среда. Крайната цел е създаване на здравословни условия на живот на населението и опазване на околната среда от шум, чрез разработването и прилагането на интегриран подход и мерки за неговото избягване, предотвратяване или намаляване.



Още по темата: общо новини по темата: 8
15.07.2010 »
06.07.2010 »
16.06.2010 »
14.11.2009 »
03.08.2009 »
09.07.2009 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Kanyat-plovdivchani-na-obshtestveno-obsuzhdane-za-shumovata-karta-175829
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.