Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Образователната шефка подгони училищните директори
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:37 / 29.06.2010Коментари ()5208
© Plovdiv24.bg
В ОУ "Димитър Талев" в момента тече финансова проверка
Много директори на училища ще отнесат наказание след направените проверки от Регионалния инспекторат по образование, които вече са към приключване. Според началника на РИО доц. Павлина Кацарова, са констатирани твърде много нарушения на нормативните документи и дори на финансовата отчетност, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

С предупреждение за уволнение, което е последното наказание преди самото уволнение, е санкциониран директорът на Спортното училище Любен Жилков. Със забележка е "отличена" директорката на ЕГ "Пловдив" Марияна Генчева, както и училищният директор на Професионалната гимназия "Цветан Лазаров", чието поведение даде основание на Кацарова да заключи, че много от шефовете на подобни гимназии се вземали твърде насериозно и гледали на учебното заведение, което ръководят едва ли не като на частна собственост.

Много сигнали за "мъртви души" били подадени за проверка на Икономическа полиция. Фалшивите ученици правели особено силно впечатление във Вечерната гимназия, където били засичани не повече от 5 до 10 ученици в час. В момента финансова проверка вървяла в училище "Димитър Талев".


(с) ПОТВ


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Obrazovatelnata-shefka-podgoni-uchilishtnite-direktori-173897
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.