Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Японците учудени, че в Пловдив има специализирано общинско предприятие за поддържане на парковете
Автор: Диана Бикова 20:09 / 07.06.2023Коментари ()15667
© Plovdiv24.bg
Главният архитект на Пловдив Димитър Ахрянов е провел среща с дирекцията за градско планиране в Окаяма по време на визитата на пловдивската делегация в Япония, съобщи той пред камерата на Plovdiv24.bg.

Домакините са представили пред гостите от България прогноза за развитието на града си. През 2020 г. населението на Окаяма е било 723 000 души и има тенденция за намаляване до 650 000 човека през 2040 година. 

Намаляването на населението ще доведе до създаване на вторични градски центрове и затова насочват политиката си към изграждане на градски транспорт, обезпечаване с хранителни магазини, болници и училища отделните зони. 

В Япония залагат на високи сгради, защото завишаването на сградата във височина дава възможност да се създадат повече зелени площи и мини паркова среда. Булевардите в Окаяма не са зелени и тенденцията е да засенчват тротоарните пространства. 

Японците били учудени, че в Пловдив има специализирано общинско предприятие за поддържане на зелената система. Там прилагат друг метод: изчисляват сумата за поддържане на един парк, който чрез поръчка се дава на фирма за поддръжка. На фирмата се дава възможност да организира различни събития в самия парк.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Yaponcite-uchudeni-che-v-Plovdiv-ima-specializirano-obshtinsko-predpriyatie-za-poddurzhane-na-parkovete-1706774
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.