Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Учители застанаха зад директорката си: Тормозът идва отвън
Автор: Диана Бикова 08:56 / 06.06.2023Коментари ()13594
©
60 учители и служители от Средно училище "Димитър Матевски" в Пловдив се подписаха в писмо до Plovdiv24.bg в защита на директорката Мариана Златанска. Неотдавна медията ни даде гласност на проблем, повдигнат от бивши преподаватели, които пожелаха анонимност. В казуса беше замесено името на експерт от РУО-Пловдив, от когото продължаваме да очакваме официално становище втора седмица.

Ето какво се казва в писмото на колектива на СУ "Димитър Матевски":

"С това писмо изразяваме нашата подкрепа към госпожа Златанска във връзка с публикация във Вашата медия от 22.05.2023 година: "Обвиняват директорка на училище в Пловдив в тормоз, експерт от РУО я прикривал".

Когато за училището или за член на екипа се разпространяват неверни твърдения, това оказва влияние върху всеки колега и върху психоклимата в училище. За да работи един екип добре, е необходимо спокойствие и разбирателство. Тормозът идва отвън, не е в училище.

Призоваваме от страниците на Вашата медия тези "недоволни колеги" да излязат с имената си и да кажат от какво ги е страх? Особено внимание обръщаме на "бивши такива". След като се притесняват (съмняват) от подмяна на анкетите, защо не са ги попълнили с имената си?

Всички проверки от различни инстанции извършени по доноси отнемат от времето, ресурсите и енергията на всички.

Каква е тяхната цел могат да кажат само те самите. Знаем само, че в училището работи един сплотен колектив с общи цели.

Като служители в образователна институция, ние на първо място учим своите ученици на Истина, Любов и Доброта, да застават зад действията си и поемат отговорност. Не желаем да се уронва по такъв начин престижа на нашето училище.

Госпожа Златанска не спира да дава своя принос към развитието на училището, за по-благоприятна среда за учене на учениците и работна среда за служителите. С много усилия и труд продължава традициите на училището.

Убедени сме, че онова, което приемаме като кауза, съдържа очакването за това, как ние самите бихме искали да бъдем приемани след време. Затова и отношението, което г-жа Златанска показва, е въпрос на уважение и самоуважение към ролите ни на преподаватели, професионалисти и xopa."


Още по темата: общо новини по темата: 6
14.06.2023 »
13.06.2023 »
26.05.2023 »
24.05.2023 »
22.05.2023 »
22.05.2023 »

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Uchiteli-zastanaha-zad-direktorkata-si-Tormozut-idva-otvun-1704405
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.