Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Атанасов: Ако Борисов нямаше имунитет, още вчера щяха да го арестуват
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:46 / 31.05.2023Коментари ()2140
© bTV
"Снемането на имунитета на Бойко Борисов зависи от него. Тук има специфика. Делото се влачи от три години. По закон максималният срок на разследване е 2 месеца. Това е от делата на трупчета. През този период от време Бойко Борисов нямаше имунитет. Това е целенасочена атака срещу Борисов и е атака, която цели да се провали втория мандат за съставяне на правителство“. Това коментира в ефира на bTV съпредседателят на "Демократична България“ Атанас Атанасов.

"Има кампания за дискредитиране на втората политическа сила, организирана от кохортата на президента. Какво е това отношение на президента? Държавният глава, който ни е поканил да ни връчи мандата щеше да ни набие и ни изгони. "Ето ви папката, но да ми я върнете празна“ – това не е това работа, г-н Радев“, посочи Атанасов.

"Ние не сме перална машина. Борисов нека се бори и защитава. Дали и какво има в папката за "Барселонагейт“ – аз не знам. Аз съм сигурен, че ако Борисов нямаше имунитет, вчера още щяха да го арестуват, за да се нагнети обстановката и да не се позволи на ГЕРБ да даде подкрепа за втория мандат“, подчерта той.

"Гешев и Радев работят да не се създаде правителство. Служебната власт има интерес да продължи до местните избори, тъй като има замисъл в президентската институция една част от служебните министри да бъдат издигнати от инициативни комитети за кметове. Всеки политически проект, създаден от президент, катастрофира“, каза Атанасов.

"Аз знам, че никой не е съгласуван с никое посолство. Не му работа на шефа на ДАНС да критикува политиците. Той в Народното събрание си отряза главата“, добави той.

Според него е нормално парламентарна сила да обсъжда по какъв начин ще упражнява властта.


Още по темата: общо новини по темата: 19
17.10.2023 »
14.08.2023 »
26.07.2023 »
27.06.2023 »
14.06.2023 »
13.06.2023 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница

Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Atanasov-Ako-Borisov-nyamashe-imunitet-oshte-vchera-shtyaha-da-go-arestuvat-1697316
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.