Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
"Евмолпея" се включват в музикалния фестивал с концерт в неделя
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:52 / 09.06.2010Коментари ()1238
©
Хор "Евмолпея" организира самостоятелен концерт в рамките на Международния фестивал на камерната музика - Пловдив 2010. Това ще е третото участие на самодейния състав в престижни международни форуми на професионални колективи и изпълнители само през този концертен сезон.

Концертът ще се състои на 13 юни от 11 часа в Етнографския музей.

Както винаги "Евмолпея" се стреми да представи на публиката интересни произведения и новаторски подход. За разлика от заключителния им концерт за миналия сезон - "Слава във висините", който беше тематично обвързан със сакралната тематика, предстоящият концерт ще представи почти изцяло светска програма. Представлението ще е в две части. Представление, защото и тематично и визуално двете части ще са различни. В първата част ще прозвучат 11 фолклорни произведения от Иван Вълев, Стефан Мутафчиев, Иван Спасов, Петко Стайнов, Петър Льондев, ФилипКутев и Красимир Кюркчийски. За първи път в България школуван хор ще изпее цялостна фолклорна програма с песни от почти всички фолклорни диалекти.

Втората част на програмата ще е многоезична - на немски, италиански, чешки, латински, иврит и руски, като акцентът ще бъде върху хоровата музика от руски композитори - Владимир Шаински, Василий Соловьов-Седой и Владимир Синенко. Ще прозвучат и песни от Моцарт, Андреа Банкиери, Джовани Перголези, Антонин Дворжак, Бенджамин Бритън, Карл Орф и Наоми Шемер.

В двете части на концерта хор "Евмолпея" ще покаже и различните варианти на новия си сценичен костюм, дело на талантливата дизайнерка Мария Иванова. Наследничките на митичния тракийски основател на нашия град цар Евмолп под диригентството на Рада Славинска се подготвят за своята 40-та проява за този сезон.


Още по темата: общо новини по темата: 5
21.06.2010 »
13.06.2010 »
03.06.2010 »
16.04.2010 »
09.06.2009 »

Още новини от Любопитни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Evmolpeya-se-vklyuchvat-v-muzikalniya-festival-s-koncert-v-nedelya-169207
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.