Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Росен Желязков след срещата с папа Франциск: Пожелавам здраве, оптимизъм, вяра, надежда и любов
Автор: Самуил Иванов 11:51 / 24.05.2023Коментари ()1252
© Фокус
Пожелавам здраве, оптимизъм, вяра, надежда и любов. Това каза председателят на Народното събрание Росен Желязков след срещата с папа Франциск в Рим по случай 24 май, предаде репортер на "Фокус". 

"Този празник е най-хубавият български празник, защото е свързан с духовност, писменост и общуването с книгите. На този ден трябва да си пожелаваме само хубави неща. Това беше и разговорът ми със светия отец. Той пази много топли спомени от посещението си в България през 2019 година", каза той.

"Тогавашното му обръщение за мира на земята има известно пророчество, защото той каза, че мирът е позитивно благо, не е достатъчно просто да няма война. Последната му енциклика, която е свързана с братството и мостовете, които трябва да градим и да преодоляваме различията си.

Най-вече обръщението му към българския народ бе с пожеланието към българите и делегацията ни да бъде приемана ежегодно", добави Желязков.

Председателят на НС за разговора с Пиетро Паролин - държавен секретар на Ватикана: обсъдихме всички важни политически теми. Те бяха запознати много добре с последните събития в България. Поощриха процеса нормализация на политическия живот. Разбира се теми като войната в Украйна, отношенията с РСМ.

По думите му разговорът беше с разбирането, че в Европа трябва да градим мостове.

Желязков обясни, че основната тема на разговора с държавния секретар Паролин е била да бъде постигнато стабилно управление.

“Две години да няма стабилно управление в държава членка на ЕС буди тревога, която е необяснима, особено когато двете политически сили, които имат възможността да реализират и политики и да имат еднакви политически възгледи, говори за някакъв вид гордост, което в нашата религия не е обяснимо", каза председателят на 49-ото НС.


Още по темата: общо новини по темата: 278
13.05.2024 »
11.05.2024 »
27.05.2023 »
27.05.2023 »
27.05.2023 »
25.05.2023 »
предишна страница [ 1/47 ] следващата страница

Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Rosen-Zhelyazkov-sled-sreshtata-s-papa-Francisk-Pozhelavam-zdrave-optimizum-vyara-nadezhda-i-lyubov-1689296
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.