Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
ДСБ каза ще подкрепи ли кабинет на ГЕРБ
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:16 / 21.05.2023Коментари ()2139
© ДСБ
Изпълнителният съвет на партия "Демократи за силна България", която е част от коалицията ПП-ДБ, е взел решение да не подкрепя кабинет на ГЕРБ. Това става ясно от позиция на политическата формация, разпространена до медиите.

Резолюция на Изпълнителният съвет на ДСБ:

1. Потвърждава позицията на ръководството и ПГ на ПП-ДБ да не се подкрепи проектокабинет на г-жа Мария Габриел. Управление с мандата на ГЕРБ не може да даде решение на институционалната криза, за която 12-годишното управление на Бойко Борисов носи основна отговорност.

2. Поддържа позицията, че непосредственото решение на политическата криза минава през експертна управленска формула с втория мандат в 49 НС, осигуряване на парламентарно мнозинство за правосъдна реформа, процес по възстановяване на правовата държава, приемане на България в еврозоната и Шенгенското пространство.

3. Отчита, че радикална, коренна промяна в българската политика няма да се случи бързо, лесно или революционно. Възстановяването на държавността, конституционния ред и върховенството на правото изискват дългосрочно и последователно политическо усилие и постигане на обществено съгласие за оздравяване на съдебната система, медийната среда, независимите регулатори и установяване на истинска, свободна, пазарна икономика и честна икономика.

4. Това усилие изисква запазване и продължаване на консолидацията на демократичното реформаторско пространство в лицето на коалицията ПП-ДБ за предстоящите местни и европейски избори, и евентуални нови предсрочни парламентарни избори. По тази причина, ИС на ДСБ предлага създаване на национална коалиционна формула за общо участие в местните избори през есента на 2023 г.

5. ПП ДСБ има последователна позиция за необходимостта от радикална съдебна реформа още от създаването си. Поради което, оценяваме като недопустимо и скандално случващото се в българската прокуратурата и ще предприемем всички законодателни мерки за привеждането ѝ в състояние да прилага закона еднакво спрямо всички.


Още по темата: общо новини по темата: 854
21.06.2023 »
10.06.2023 »
10.06.2023 »
08.06.2023 »
07.06.2023 »
07.06.2023 »
предишна страница [ 1/143 ] следващата страница

Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/DSB-kaza-shte-podkrepi-li-kabinet-na-GERB-1685374
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.