Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
В Русия предложиха русофобията да се преследва от закона като престъпление
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:51 / 12.05.2023Коментари ()1474
©
Заместник-председателят на Държавната дума Ирина Яровая предложи да се въведе понятието "русофобия“ в руското законодателство И да се установи отговорност за русофобска дейност. Това изявление тя направи на 12 май по време на дискусията "Русофобията: нацизмът на XXI век“ на Петербургския международен правен форум.

Според Яровой русофобията е "човеконенавистна идеология“ и за нея трябва да се носи наказателна отговорност, смята депутатът.

"Смятам, че русофобията днес е престъпление, което притежава всички признаци на общественоопасно деяние. Тя е форма на съвременен неонацизъм, която се състои в дискриминация на руските граждани по етнически, национален, езиков, религиозен и друг признак", заяви руският омбудсман.

По време на дискусиите държавният секретар Логинов обясни, че понятието русофобия все още не е формулирано, но предложи да се направят паралели с понятието нацизъм – идеята за превъзходството на една раса над друга и използването на методи за насилствено унищожение и потисничеството на други раси, националности и етнически групи.

 

"Искам да обърна внимание на факта, че именно руската идентичност е в центъра на всички тези русофобски усилия. И все пак това не е явление, русофобията все още не е явление. Ако говорим за русофобия като явление, разбираме че това е комплекс от фалшиви явления, свързани помежду си и имащи своя история.За да бъде правилно очертано това явление от нас, е необходимо много широко, научно и фундаментално изследване на този въпрос. Все още има вълна от нападения срещу наши сънародници в Европа", каза Логинов, цитиран от ТАСС.


Още по темата: общо новини по темата: 4445
06.05.2024 »
04.05.2024 »
29.04.2024 »
29.04.2024 »
20.03.2024 »
16.03.2024 »
предишна страница [ 1/741 ] следващата страница

Още новини от Международни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/mejdunarodni/V-Rusiya-predlozhiha-rusofobiyata-da-se-presledva-ot-zakona-kato-prestuplenie-1674466
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.