Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Три имота на община Пловдив ще бъдат дадени на концесия
Автор: Диана Бикова 13:35 / 30.04.2023Коментари ()4717
©
Три общински имота да бъдат дадени на концесия, реши мнозинството в пловдивския общински съвет. Става въпрос за "Инсенератор Пловдив", стадион "Тодор Диев" и комплекс "Ловен парк", предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Актуализираният План за действие на общинските концесии на Община Пловдив за 2023 г. беше приет без никакви изказвания и дебати, с 30 гласа "за", нито един "против" и 11 "въздържал се". 

Първата концесия е за изпълнение на строителство и строителномонтажни работи и дейности за доизграждане и въвеждане в експлоатация на "Инсинератор Пловдив". Концесионерът ще получи правото да получава приходи от услуги по събиране и третиране на отпадъци от лечебни и здравни заведения, които ще осъществява на територията на обекта, при поемане от него на строителния и оперативния риск.

Имотът е частна общинска собственост и е с площ от 6918 кв.м. С концесията ще се възложат строителни и монтажни работи и дейности за доизграждане на Инсинератор Пловдив; на доставка и монтаж на оборудване с цел въвеждане в експлоатация на обекта; Услуги включващи извършване на специализиран транспорт, третиране и обезвреждане на болнични и медицински отпадъци; както и последващо поддържане на обекта в експлоатационна годност. 

Втората концесия е за проектиране и изпълнение на строителство и строителномонтажни работи и дейности за реконструкция и доизграждане на стадион "Тодор Диев“, срещу правото на концесионера да получава приходи от услугите, които ще се предоставят на територията на обекта, при поемане от него на строителния и оперативния риск. 

Този имот е публична общинска собственост и е с площ от 23 699 кв. м. В концесията освен реконструкцията на стадиона и прилежащите му площи и сгради, се включва предоставяне и управление на спортни услуги, на услуги по поддържане и експлоатация на спортния обект, на услуги по организиране на спортни мероприятия. 

Максималният срок на двете концесии е 35 г., с възможност за удължаване от 11,7 години. 

Третата концесия е за комплекс "Ловен парк", за който се предвижда реконструкция и модернизация срещу правото на концесионера да получава приходи от услугите по обществено хранене, които ще осъществява на територията на обекта, при поемане от него на строителния и оперативния риск. Имотът, частна общинска собственост, е с площ от 2973 кв. м. За него все още не определен срок за концесията.

Размерът на концесионното възнаграждение и за трите обекта ще бъде определен при извършване на подготвителните действия по Закона за концесиите.



Още по темата: общо новини по темата: 28
04.01.2024 »
30.07.2023 »
13.07.2023 »
09.06.2023 »
10.11.2022 »
16.09.2022 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Tri-imota-na-obshtina-Plovdiv-shte-budat-dadeni-na-koncesiya-1659177
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.