Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Политолог: ГЕРБ, БСП и ДПС могат да направят кабинет, което не е за добро
Автор: Йоланда Пелова 16:34 / 12.04.2023Коментари ()1019
© Фокус
Осъзнаването на партиите, че трябва да поемат някаква политическа отговорност, за съжаление, ще ни отведе в, според мен, изключително неблагоприятна ситуация – да се излъчи кабинет с подкрепата на ГЕРБ, БСП и ДПС. Това заяви политологът Слави Василев в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус".

Според него този кабинет ще бъде "облечен в някаква благовидна формула и това ще позиционира политическата карта в съвсем нова посока".

"Ще вземат властта от президента Радев, от служебния кабинет, и ще могат онези партии, които държат кабинета в ръцете си, а именно хипотезата ГЕРБ, ДПС и БСП – ще вземат инициативата на политическия дневен ред в България и това не смятам, че е за добро", посочи Василев.

"Коалицията ГЕРБ-БСП-ДПС е неособено устойчива като конструкция, основана на никакви приоритети и никакви трайни политики, които биха могли да отведат българското общество напред. Това позиционира "Продължаваме промяната" като свястната алтернатива на тези, които ние преди години наричахме "статукво" и това циментира обстоятелствата в едно много неприятно, според мен, направление, а именно, че управляващи и опозиция, аз ги слагам в един кюп, формации и лидери, които нямат особен хоризонт, освен да стигнат до властта, да ползват нейните благини за чисто партийна цел", анализира Василев.

Политологът е на мнение, че подобно правителство би могло да отиде отвъд хоризонта на местни избори. Той допълни, че при такъв сценарий печеливш от гледна точка на избиратели ще бъде "Продължаваме промяната“.


Още по темата: общо новини по темата: 854
21.06.2023 »
10.06.2023 »
10.06.2023 »
08.06.2023 »
07.06.2023 »
07.06.2023 »
предишна страница [ 1/143 ] следващата страница

Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Politolog-GERB-BSP-i-DPS-mogat-da-napravyat-kabinet-koeto-ne-e-za-dobro-1638036
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.