Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Външният министър: България твърдо застава зад кандидатурата на Босна и Херцеговина за ЕС
Автор: Борис Сеизов 13:01 / 12.04.2023Коментари ()2572
© Фокус
България твърдо застава зад кандидатурата на Босна и Херцеговинза за влизане в Европейския съюз. Това каза министърът на външните работи Николай Милков по време на среща с министърът на външните работи на Босна и Херцеговина Елмедин Конакович, предаде репортер на "Фокус". "Между нашите две държави няма отворени проблеми, ние спорни въпроси нямаме, имаме единомислие по почти всички теми, които касаят сигурността и развитието в областта на югоизточна Европа", заяви той.

България разглежда отношенията си с Босна и Херцеговина в рамките на четири основни приоритета. Първия приоритет е европейката и евроатлантическа интеграция на Босна и Херцеговина и консолидация на нашия регион, поясни външният министър.

Министър Милков отбеляза, че България твърдо застава зад кандидатурата на Босна и Херцеговинза за влизане в Европейския съюз и добави: “Ще помагаме както политически така и практически за реализацията на този приоритет".


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Vunshniyat-ministur-Bulgariya-tvurdo-zastava-zad-kandidaturata-na-Bosna-i-Hercegovina-za-ES-1637609
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.