Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Осъдиха на пробация бизнесмен за опит за измама със земеделски земи
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:47 / 17.05.2010Коментари ()3106
© Plovdiv24.bg
Пловдивският окръжен съд осъди на пробация за срок от 6 месеца подсъдимия Тодор Тодоров, 41 г. Той беше признат за виновен в това, че на 09.04.2008 г. пред Общинска служба Земеделие - община "Родопи" и пред Регионална разплащателна агенция гр. Пловдив към ДФ "Земеделие" е посочил, че използваните парцели /с площ от 11,62 ха от общо заявените 22.99 ха/ в землището на с. Брани поле и с. Белащица представляват площи с листностъблени зеленчукови култури, ягодоплодни видове, маслодайни култури, плодови зеленчукови култури, а в действителност е установено, че тези площи не са обработвани /пустеещи/ в нарушение на задължението си да предостави такива сведения, за да получи средства, предоставени от ЕС на българската държава по Схема за единно плащане на площ и по Схема за национални доплащания.

За така извършеното от подсъдимия Тодоров престъпление му беше наложено наказание пробация с пробационни мерки: "Задължителна регистрация по настоящ адрес" и "Задължителни периодични срещи с пробационен служител" и двете за срок от шест месеца, както и глоба в размер на 1000 лв.

Подсъдимият се призна за виновен и между него и Окръжна прокуратура се сключи споразумение, одобрено от съда. Споразумението влиза в сила веднага и не подлежи на обжалване.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Osudiha-na-probaciya-biznesmen-za-opit-za-izmama-sus-zemedelski-zemi-163681
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.