Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Президентът засади дърво край Пловдив
Автор: Диана Бикова 20:26 / 04.04.2023Коментари ()3507
© Plovdiv24.bg
Президентът Румен Радев засади дърво в TEZ Event Center край Пловдив. В акцията се включиха изпълнителният директор на "Тракия икономическа зона" (ТИЗ) Пламен Панчев и кметовете на община Пловдив Здравко Димитров и на община "Марица" Димитър Иванов. Засаждането на дървото е в рамките на инициативата "Бизнесът за по-зелена околна среда, основна част от програмата за въглеродна неутралност на ТИЗ", предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Дървото е от вида чинар и със засаждането му се поставя началото на кампанията на ТИЗ за намаляване на въглеродните емисии и превръщането на индустриалния парк в по-зелено пространство. През есента екипът на зоната ще продължи със залесителните акции. 

Преди дни над 100 доброволци от 7 компании от "Тракия икономическа зона" се включиха в инициативата на бизнеса за по-зелен Пловдив. Фирмите закупиха и засадиха над 100 чинари на различни улични локации в града под тепетата. Благотворителната кампания се организира от сдружение "Клъстер Тракия икономическа зона" /КТИЗ/ и ОП "Градини и паркове" – Пловдив.

Преди да засади дърво, президентът Румен Радев се срещна с представители на бизнеса в Тракия икономическа зона и участва в дискусия за въглеродната неутралност на предприятията, разположени в индустриалния парк. На форума беше обсъдена ангажираността на бизнеса с професионалното образование, както и възможностите за решаване на кадровите предизвикателства сферата в индустрията. 

В рамките на посещението в Пловдив държавният глава приветства участниците в Световното първенство по фехтовка за младежи и кадети, което се провежда под негов патронаж. В състезанието участват над 1500 фехтовачи, представляващи държави от пет континента. Първенството се провежда в палата 6 на "Международен панаир Пловдив" между 1 и 9 април.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Prezidentut-zasadi-durvo-krai-Plovdiv-1626755
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.